Grunt, że śmiga i to lepiej niż poprzednio. Gratulacje.
O1 duże zużycie oleju w silniku 2.0 AQY - wyjaśnienie ASO
Zwiń
X
-
O1 duże zużycie oleju w silniku 2.0 AQY - wyjaśnienie ASO
Witam
Wczoraj byłem w ASO Skoda odbieralem auto z przeglądu. Zapytałem o zuzycie oleju i bez ogródek powiedzieli mi, że w tym silniku nieprawidłowo podczas produkcji zostały zamontowanie pierścienie na tłokach stąd duże zużycie oleju. Pan powiedzial, że jak już bierze 1 litr na 1000 km to czas na remont silnika - koszty w dobrym warsztacie (nie ASO) to od 1500 do 2000 zł. Potem docieranie itp.
Jak komus bierze mniej Pan mówi jeździć i lać olej oraz częściej wymieniać świece.
niezła kupa jak na volkswagena.
GrzegorzGrzegorz, Octavia 1, 1.9 TDI, 2005r
-
-
APK 2.0 o przebiegu 85 tys tez bierze olej... a rozni sie od AQY tylko brakiem jakiegos nadmuchu powietrza... dziwne ze skoro zrobili blad konstrukcyjny to go powtorzyli w pozniejszym modeli
ja do swojego APK poki co dolalem litra na 6 tys... (mobil syst 5w30) w jak kupowalem czujnik temperatury cos mowili w ASO ze mniej bieze shella ultra racinga... i generalnie gosc powiedzial ze ten typ tak ma i juz ;P
Komentarz
-
-
Waśka, ale starego kotleta odgrzałeś u mnie też bierze z 1-2 l na 15K ale leje i się śmieje przelot 245K KmFoty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33
Komentarz
-
Komentarz